SimCity4 - Szolgáltatások

Szerző: Treff , Nyifi

A szolgáltatások körébe tartozik a 3 alapvető tényező, amely működteti a várost: áram, víz, szemét! Így hát fontos, hogy ezeket jól karbantartsd.


Áram

Az áramot az erőművek szolgáltatják. E nélkül a város nem indul fejlődésnek, így ezt rögtön az elején építsd meg! Ha az erőművek támogatását leviszed, vagy magas kapacitással működnek, hamarabb használódna el, ekkor ki kell őket cserélni.


Szikrázó vezetékek
Ez rendkívül tűzveszélyes, így célszerű hamar elhárítani. Ez mindig ott kezdődik, hogy megkeressük az okot! A ? ikonnal kattints a szikrázó kábelre, és nézd meg a támogatását. Ha alacsony, emeld fel. Ha magas, akkor elhasználódott a kábel, cseréld le!


Víz
A vizet csak a közepes és magas sűrűségű zónák igénylik, kivéve az ipari zónákat, ott a földek is kérnek vizet. Így pénztakarékosság végett ne tegyél először vizet a városba, mert nincs rá szükség.


Nem működik a vízpumpa
Ennek is 2 oka lehet. ? ikon! Ha azt írja ki, hogy „Shut down - polluted water”, akkor helyezd át a vízpumpát egy olyan helyre, ahol nem szennyes a víz, vagy a pumpa mellé tegyél víztisztítót. Az első valamivel olcsóbb lehetőség.


Csőtörés
Ez is elég veszélyes, mert képes házakat lerombolni. Emeld fel a csövek támogatottságát, vagy cseréld őket gyakrabban.


Szemét
Ez sok gondot okozhat egy városban, így ezt komolyan kell kezelni.


Miért nem használják a szeméttelepet, holott elég sok szemét van?
Ennek is 2 oka lehet. Az első, és a legvalószínűbb, hogy nincs útösszeköttetéssel a szeméttelep és a város. A másik, hogy valószínűleg levitted a karbantartási támogatottságot. Ezt hagyd csak magasan!

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóinknak lehetősége van új szócikk írására is! Regisztrálni itt tudsz.

  « vissza a lexikon főoldalára