SimCity4 - Közbiztonság

Szerző: Treff , Nyifi

A megfelelő közbiztonság nagyon fontos. Most elmesélek egy rövidke sztorit, amit már nem is tudom ki mesélt nekem úgy kb 3 éve a nyaralásukról hazatérve. Egy emberről fog szólni, mivel nem akarok konkrét személyeket megnevezni, nevezzük el Pierre-nek. Tehát: Szicíliában vagyunk délután 2 felé. Pierre kocsival elment egy kávézóba. Sikerült olyan asztalt találnia, ahonnan teljes rálátás nyílik az autójára a hatalmas üvegfalon keresztül. Kivéve a bal első kereket. Azt az erkély eltakarja. 10 perc kávézgatás után Pierre a köcsijához érve látta, hogy a bal alsó kereket ellopták. A délolasz maffia mindenre képes. Nos mi a SimCityben el szeretnénk kerülni az ilyen eseteket.


A bűnözés


Hogyan kell csökkenteni?

A rendőrség egy ideig képes féken tartani a bűnözőket, de nehogy azt hidd, hogy attól, hogy minden 2. sarkon egy rendőrség áll, nem lesz bűnözés! Nem! Erre 1 módszer van. OKTATÁS!!! Ha el akarod kerülni, hogy bűnözők mászkáljanak, legyen magas az oktatás színvonala. Okos ember talál munkát, nem kényszerül rablásra, gyilkosságra, zsarolásra… Bűnözést okozhat még a gazdasági csőd is, amit aztán a város kiürülése követ, ezért vigyázz a költségvetésre is!Mikor szükséges a börtön?

Minden rendőrőrsnek van egy kis kapacitása, ahova a bűnözőket elzárja. Ha ezek megtelnek, ideje elgondolkozni a börtönön. Ellenőrizd az őrsöket a ? ikonnal. Ha ügyes vagy, 50000 lakos alatt nem lesz rá szükség.A rendőrség kirendelése

Minden rendőrállomásnak van egy bizonyos számú rendőre, amit ki tudsz vezényelni. A kis rendőrállomás 2-vel, a nagyobb 4-gyel, a hatalmas rendőrállomás 6-tal rendelkezik +1 helikopterrel is. Ha végigvitted a tutorialt, tudod, hogy kell kirendelni. Ha nem, szóljatok, és azt is leírom.Tűz

Megelőzése

A legjobb módja ennek, ha a teljes város le van fedve tűzoltóságok által. Ha nincs erre elég pénzed, az iparok közelébe tegyél, mert itt a legtűzveszélyesebb a körzet. A megfelelő vízellátás is csökkenti a tűzesetek valószínűségét. Az elhagyatott épületeket is célszerű több okból eltakarítani. Az egyik ok, hogy ez rendkívül tűzveszélyes, a többi okról majd még szó lesz.

A tűzoltóság kirendelésére ugyanaz vonatkozik, mint a rendőrség kirendelésére!Lázadások

Ennek legfőbb oka az alacsony polgármesteri népszerűség. Ha sokáig elégedetlenek, idővel besokallnak, és tüntetnek. A rendőrséggel szét tudod oszlatni, de ez nem megoldás. A megoldás, ha elhárítod az elégedetlenség forrását. Néha a lázadások maguktól megszűnnek.

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóinknak lehetősége van új szócikk írására is! Regisztrálni itt tudsz.

  « vissza a lexikon főoldalára