Magániskola

Szerző: Xabi Alonso

Magániskola

Minden téren nagyon hasznos dolog, ha a gyereket sikerül magániskolába íratni. Ehhez némi smúzolás szükségeltetik, a tanintézet vezetője kell megnyerni; ennek egyetlen előfeltétele van: a családban kell lennie egy gyereknek, akinek az eredménye 3-as. A telefonnál elérhet ő egy „Meghívja az Igazgatót” akció, ezt elindítva és megjelenő üzenetablakon igent nyomva az Igazgató felkeresi hajlékodat délután ötkor. Ehhez persze elő kell készülni. A lakás ragyogjon, és árasszon kellemes légkört, azzal minden helységben a környezeti érték 90% -ék körül álljon – váza, virág, kép a falon, függöny sokat segít. Elég egy családtagot kijelölni vendéglátónak, legyen ez az a személy, aki a legkedvesebb, jó karizmával megáldva, persze kipihent legyen, egy platina hangulat itt is sokat segít. Az igazgatót délelőtt jó felhívni, ezután lehet előkészülni. 4 óra körül egy finom vacsorát kell főzni, úgy a chili magasságában már oké, persze minél fontosabb, annál biztosabb az ügy. Ha van 2 Simed, akkor be lehet várni a fél ötös időpontot, ekkor ugye már vacsi főzhető, és egy homár tálalása igazán meglöki a szekeret. Azért írtam két karaktert, mert a főzés öt után fog befejeződni, és kell valaki, aki fogadja a dirit, bár egy órát várakozni, azaz este 6-ig ráérsz üdvözölni őt. Jó hűtő és sütő, konyhagép „kihozza az ízét”, ezt se feledd. Amint az Igazgató megérkezett érdemes elmenteni az állást, aztán mehet a buli.

A jobb felső sarokban megjelenik egy üzenetablak, és elindul a stopper. Valós időben 5 perced van, hogy 90 pontot gyűjts három akcióból.

- Jó a kajával kezdeni, nehogy a háziak megegyék az ünnepi lakomát. Kattints az Igazgatóra „Szórakoztat / Vacsorázni Hív”, menj be vele a konyhába, és vendéged felkap egy tányért és elkezd enni. Nem muszáj vele együtt enni, csak beszélgetni. Itt is 30-35 pont az ideális, ez az „Étel Pont” értékét növeli (egy jó homár 54-48 pontot ér)

- Következhet a ház bemutatása. Klikk az emberen, „Szórakoztat / Körbevezet”. Menj be abba a szobába, amelyiket be akarod mutatni, és vendéged követ és miután bejött válaszd a szoba bemutatása akciót és egy kis animáció után megjelenik egy pontszám az említett ablakban, „Séta Pont” egy elismerés 10-15 pontot ér. Ezt játszd végig minden dicsekvésre méltó helyen (ha a kertet is bemutatod akár 30-35 pont is összejöhet). 90%-os értéknél 4 szobával elhencegve összegyűlik 50 pont, 40 pontot elérve a koma magától lemond a nézelődésről; ha viszont nincs több „jó” helyiséged, a túrát befejezheted magad is, a „körbevezetés Vége” akcióval.

- Ezután már csak a „Szövegelés” marad, beszélj vele Iskoláról, Munkáról, Pénzről, mert ezektől nő a „Bájcsevely Pont” értéke. Ezt érdemes eljátszani a legmagasabb karizmával rendelkező simmel tenni, mert így gyorsabban nőnek a pontok.

Van pár titkos pontlehetőség is, mindegyik 10-10 pontot ér, de csak egyszer játszhatod el ezeket, tehát maximum 30 pontot szerezhetsz ezekkel:
- Beültetés a Jakuzziba, még hatásosabb a Szerelemkád
- Kávéval kínálás
- Egy ital a bárpultnál

A két suli között van egy ki eltérés a szükséglet oldaláról nézve:

Állami Iskola
Éhség: -300
Kényelem: -75
Ürítés: -200
Energia: -175
Szórakozás: -300
Társaság: +50
Higénia: -100

Magán iskola
Éhség: -300
Kényelem: 50
Ürítés: -200
Energia: -175
Szórakozás: -200
Társaság: +125
Higénia: -50

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóinknak lehetősége van új szócikk írására is! Regisztrálni itt tudsz.

  « vissza a lexikon főoldalára