Egyedi padló, falburkolat, talaj létrehozása

Szerző: szabici

Ehhez először is szükséged lesz a HomeCrafter Plus-ra, amit letölthetsz innen:
HomeCrafter Plus
Ezen az oldalon alul láthatsz egy csomó zászlót, alattuk a következő felirat: Download The Sims2 ™ HomeCrafter Plus. A fölsőt érdemes választani a kettő közül, az az európai nyelvű (a másik mindenféle ázsiai nyelven van).
Ha letöltötted, telepítsd a Sims2 mappádba, angolul vagy németül, illetve amilyen nyelven szeretnéd, én angolul fogom leírni a használatát.
Az egyedi dolgok létrehozásához szükséged lesz még egy rajzprogramra, de tökéletesen megfelel akár a Paint is, ami a windowsban eleve benne van (Start – Minden program – Kellékek – Paint)
Hozzunk létre először egy padlót, mivel ez a legegyszerűbb.
Rajzolj egy tetszőleges képet, vagy ha a gépeden van egy kép, ami tetszik, és el tudod képzelni padlóként, akkor a fájlt másold át a Dokumentumok EA Games The Sims2 Projects HomeCrafter Plus Floors mappába. Ide mentsd a rajzolt képedet is (Fájl – Mentés másként - Dokumentumok EA Games The Sims2 Projects HomeCrafter Plus Floors. Két fontos dolgot kell csak tudni: A képnek .bmp (24 bites bitkép) típusúnak kell lennie, különben nem tudja kezelni a program. A Paint azért jó, mert az eleve abba menti el a rajzainkat A másik dolog, hogy érdemes tökéletesen négyzet alakú képeket használni, mert különben levágja a progi a tetejét/ oldalát.

Ha elmentetted a képet a megfelelő mappába, megnyithatod a HomeCrafter Plus-t. Start – Minden program – EA Games – The Sims 2 Home Crafter Plus – The Sims 2 Home Crafter Plus.

A kezdő képen három lehetőség közül választhatsz:
1. Create Wall Coverings (= Hozz létre falburkolatot)
2. Create Flooring (= Hozz létre Padlót)
és 3. Create Ground Cover ( Hozz lérte talajt)
A legegyszerűbb a Padlóburkolat, tahát válaszd a Create Flooring – ot.

A kép bal oldalán láthatod a már meglévő padlóburkolataidat, kategóriánként csoportosítva.
Alul egy nagy + jelet látsz (Create new content). Erre rákattintva, ha ügyes voltál, és jó helyre másoltad be az áhított padlót, megláthatod a saját padlódat. Ha nem jó helyre másoltad, vagy nem jó formátumban, akkor csak egy sárga háromszöget látsz, Template.bmp néven. De ne izgulj, a kép tetején láthatsz egy hosszú szöveget, ahova le van írva, hová kell másolnod, valahogy így: Working directory: C:Documents and Settins a te neved DokumentumokEa Games The Sims2 Projects HomeCrafter Plus Floors.

Ha sikerült, válaszd ki a képedet. Ekkor megjelenik egy Create flooring feliratú ablak. Bal oldalon láthatod a képedet jó sokszor, egészen olyan, mint egy kockás padlóburkolat, nem? Alatta a képed neve látszik. Ez alatt található + és – jelekkel tudsz távolítani és közelíteni, a nyilakkal pedig elfordítani. De az egérrel rábökve is tudod forgatni minden irányba. A Grid alatt levő on-t kiválasztva a négyzethálót bekapcsolhatod, az off-ot kiválasztva kikapcsolhatod.

Jobb oldalon a Name helyére beírhatod a padlód nevét, ahogy majd a játékban megjelenik, a Cost helyére az árat (1-től 12-ig érdemes, különben túl drága lesz).
Ott láthatod a játékban szereplő képet, a Description helyére pedig egy rövid leírást készíthetsz, pl. beírhatod a saját nevedet 
A Subsort résznél a kategóriát választhatod ki: (Fa/ Kő/ Tégla/ Szőnyeg/ Linóleum/ Csempe/ Ömlesztett/ Egyéb) E mellett egy nagyon fontos dolog van, mégpedig az, hogy mekkora legyen egy csempe: 1x1, 2x2 vagy 5x5. Ez azt jelenti, hogy a játékban ekkora helyen fog megjelenni a rajzod. Ha kisebb helyre rakod be (pl. 5x5-ös csempét egy 2x4-es szobába), akkor csak egy részét fogod látni a rajzolatnak. De ha egy nagyon szép, részletgazdag képet találtál, ne habozz nagyba berakni!

A kategória alatt azt választhatod ki, hogy milyen hangot adjon ki, amikor a simjeid járnak rajta: cement=beton, wood deck= hajópadló, wood= fa, carpet= szőnyeg, linoleum= linóleum, gravel= sóder, marble= márvány.
Ha mindennel meg vagy elégedve, kattints a jobb oldalon alul lévő mappára mutató nyilacskára (import to game) ekkor meg fogja kérdezni, hogy „Are you sure you want to import this custom content to The Sims 2?” azaz, biztos importálni akarod az egyedi tartalmat a Sims 2-be? Ha biztos vagy benne, nyomd meg a pipát (Accept = OK)!

Ekkor majd kiírja, hogy: Congratulations! Your costom content was imported into The Sims 2! (= Gartulálunk! Az egyedi tartalmadat importáltuk a Sims 2-be!) Kattints ismét a pipára! Ekkor Visszakerülsz a padló kiválasztása oldalra, ahol általában az első a te vadonatúj, egyedi padlód!

Gratulálok! Létrehoztad az első egyedi tartalmadat!

Ha valamit módosítani szeretnél, akkor ezen az oldalon az alsó részen található ceruzára kattintva (Edit selected content= kiválasztott tartalom szerkesztése) teheted meg. Itt mindent megváltoztathatsz, csak amikor elmented, akkor megkérdezi, hogy: „This will overwrite your existing content. Continue? (=Ez felülírja a létező tartalmadat. Folytatod?) Kattints a pipára!

Most már a módosított tartalom fog megjelenni


Talajt gyakorlatilag ugyanígy tudsz létrehozni, csak a képedet a Ground Cover mappába mentsd el! A HomeCrafter Plusba való belépéskor válaszd a Create Ground Cover-t!
Majd kattints a +-ra, és minden továbbiban úgy kell eljárnod, mint a padlónál, sőt még kevesebbet is kell beállítani.
Mentsd el ezt is a fent leírtak szerint.
Kilépni az ajtóra mutató nyilacskával tudsz, mint a játékban, a házikóra kattintva visszatérsz a nyitóoldalra.
A falburkolatok létrehozása kicsit nehezebb, mivel ott arra is figyelni kell, hogy passzoljanak egymás mellé az elemek. De aha erről lemondunk, vagy pl. csempét szeretnénk csinálni, akkor könnyebb dolgunk lesz.
A képünket most a
Dokumentumok EA Games The Sims2 Projects HomeCrafter Plus Walls mappába mentsük-másoljuk. Itt nem fontos, mekkora a kép, mert a gépünk tudja kezelni, csak a .bmp-re figyeljünk.

A Home Crafter Plusban válasszuk a Create wall Coverins-et.
Itt, ugyanúgy, mint a padlónál, válasszuk a +-t, hogy a saját képünket nyissuk meg. A padlóhoz hasonlóan ki tudjuk tölteni a mezőket. A subsortban található kategóriák: tégla, falazat, zsalu, vakolat, festett, tapéta, csempe, lambéria.

Ha minden megvan, mentsd el.

A játékodban könnyen meg fogod találni a saját tartalmadat (ha még nem töltöttél le másoktól), mivel csillag fogja jelölni az egyedi tartalmakat.
Remélem, hasznosnak találtad a cikkemet, és szép, egyedi házakban fognak lakni a simjeid!
Sajnos képeket nem tudtam föltölteni, de remélem, így is érthető voltam.

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóinknak lehetősége van új szócikk írására is! Regisztrálni itt tudsz.

  « vissza a lexikon főoldalára