Tárgyak átszínezése

Szerző: Treff

Ahhoz, hogy tárgyakat át tudj színezni, le kell töltened néhány dolgot, többek közt a simPE (sims Package Editor) programot. Ezeket a következő linkeken érheted el:

http://downloads.sourceforge.net/simpe/simpe_mdxredist.msi?use_mirror=osdn

http://downloads.sourceforge.net/simpe/SimPE-Setup-0.62.exe?use_mirror=auto_select

Ezután telepítsd fel. A telepítés rejtelmeibe nem mennék bele, mert ennek a telepítése hasonló minden más (nem microsoft) program telepítéséhez.

Ha minden igaz, most a Start menü - Programok - simPE menüben találsz egy olyan, hogy "Wizards of SimsPE". Ez kell nekünk, nyisd meg. Ha megnyitottak, kattints a "Recolors" (brit-angol helyesírással recolours).

Most tölt ey kicsit. Ha betöltött, oldalt látsz kategóriákat. A vásárlás módban található dolgok értelemszerűen el vannak osztva, az építés mód objektumai mind a "3 pont" menübe kerültek. Keresd ki a neked kellő tárgyat (a tárgyak nagy részéhez nem tartozik kép, ezek a játékban közvetlenül nem észlelhető dolgok, ne nagyon piszkálgasd őket). Ha megvan, kattints a "Next"-re. A tárgyak egy részénél ezt az üzenetet kapod ezután: "Sorry, the Object you selected cannot be recoloured". Ha ezt kapod, kattints 2× a "Back"-re, majd válassz másik tárgyat.

Ha megtaláltad az ideális tárgyat, és a next-re kattintottál, és a tárgy átszínezhető, akkor egy, néhány esetben 2 sorban jelennek meg a textúrák. Ahol egynél több sor van, ott a játékban külön tudod egyes részek színét változtatni (pl.: ágyak), ezek jelentek meg külön sorban. Válaszd ki az átszínezendő textúrát, és ismét "Next"! Ez a textúra megjelenik nagyban, kattints rá, majd kattints az "Export"-ra, és válaszd ki azt a helyet, ahova ezt a textúrát lemented. Ezután NE zárd be a programot!!

Keresd meg a képet, amit elmentettél PNG formátumban az imént, és kedvedre szerkesztgesd, de az átlátszó részekre ne színezz, mert csúnya lesz. Ajánlott Photoshopot használni ehhez. Ha kész, mentsd el! Térj vissza a simPE programba, amit nem zártál be, válaszd ki a textúrát és kattints az "Import" gombra, válaszd ki az átszerkesztett képet, majd "Next".

Itt add meg a tárgy nevét, ne valami háborodott neve legyen, mint a GH48JHG, hanem egy értelemszerű (pl.: szőnyeg-recolor). Ha kész, "Finish".

A tárgyat megtalálod a Dokumentumok/EA GAMES/The Sims 2/ Downloads mappában az általad megadott névvel.

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóinknak lehetősége van új szócikk írására is! Regisztrálni itt tudsz.

  « vissza a lexikon főoldalára