Hogyan készítsük el saját szőnyegünket?

Szerző: RAMy

Először is szükségünk lesz a SimPE-re és az Adobe PhotoShop egyik újabb verziójára, én a CS3-at használtam a tutorialhoz.

Nyissuk meg a Wizards of SimPE-t és kattintsunk a Recolorsra. Kell egy kis idő, amíg betölt, de türelem, rózsát terem. (A mi esetünkben szőnyeget.)
KÉP
Kattintsunk a virág ikonra, és válasszunk ki egy szőnyeget és Next >.
KÉP
Itt most megint válasszunk ki egy tetszőleges textúrát, Next >.
KÉP
Bejön az a textúra, amit az előbb kiválasztottunk, most jelöljük ki és Export, írjunk be neki egy fájlnevet és mentsük le valahova (pl. szonyeg.png). (Ne zárjuk be a SimPE-t!)
KÉP
Keressük meg a fájlt és nyissuk meg PhotoShoppal. Ha ez megvolt, láthatjuk, hogy a kép háttere kockás, ez csak segítségként van. Ott átlátszó a képünk, nincsenek képpontok (pixelek). Arra ügyeljünk, hogy ezekbe az átlátszó pixelekbe ne rajzoljunk, különben érdekes formája lesz a szőnyegünknek! xD
KÉP
Kérjünk egy új réteget (Ctrl+Shift+N), nevezzük el. Kattintsunk az alsó réteg előtti kis bélyegképre a Ctrl billentyű lenyomása mellett, aztán vissza a felső réteg nevére.
KÉP
Válasszunk ki egy tetszőleges sötét(!) színt háttérszínnek, majd nyomjuk le a Ctrl+Backspace-t, hogy kitöltsük a kijelölésünket. Kaptunk egy téglalapot.
KÉP
Most válasszuk a Filter menü –> Noise -> Add noise opciót.
KÉP
Adjunk meg egy tetszőleges értéket 3 és 10 között, a Gaussian és a Monochromatic elé tegyünk pipát.
KÉP
Kérjünk egy új réteget (Ctrl+Shift+N), kattintsunk valamelyik alatta lévő réteg előtti kis képre, a Ctrl lenyomása mellett, majd válasszuk: Select menü –> Modify -> Contract, adjunk meg egy 12 és 16 közötti értéket. Válasszunk az előbbi háttérszínünknél világosabbat(!) és töltsük ki a kijelölést (Ctrl+Backspace) és Filter -> Noise -> Add noise.
KÉP
Tehetünk rá külünböző shap
e-eket (formákat) díszítésként.
Katintsunk a bal oldali eszköztárból a Custom Shape Toolt, és a Shape: -nél válasszunk ki valami szőnyegre illő formát és a színét.
A Shiftet nyomva tartva kattintsunk és húzzuk az egeret a megfelelő mérethez. Ismét Filter -> Noise -> Add noise. Előtte megkérdezi, hogy raszterizálja-e a réteget, okézzuk le.
KÉP
Lehet játszadozni még a Blending Options-szal is, a rétegekre különböző színátmenetet (grandient) rakhatunk, a formákra ragyogást (glow), stb.
KÉP
Ha megvagyunk, már csak vissza kell tenni a játékba. (Remélem, nem zártad be a SimPE-t! )
Még -ugye- mindig ki van jelölve a SimPE-ben a textúra, kattintsunk az Importra, keressük ki az átszerkesztett képünket, és utána Next>.
KÉP
Már csak adnunk kell egy nevet a package fájlnak és Finish.

Kész is vagyunk!

Remélem, érthetően írtam le mindent, ha nem így történt volna, kérem, jelezzétek!

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóinknak lehetősége van új szócikk írására is! Regisztrálni itt tudsz.

  « vissza a lexikon főoldalára