SimCity4 - Nem használják a kórházakat és az iskolákat

Szerző: Treff , Nyifi

Az, hogy az IQ és az egészségi állapot alacsony, pedig már van iskola és kórház, az nem azt jelenti, hogy az emberek nem járnak ezekre a helyekre. Ezeknek megvan a maga trükkje.

Iskola

Sose próbáld először egyszerre az egész várost iskoláztatni. Mindig egy darab általános iskolával kezdd. Ha nem ezzel kezded, csak pénzt dobsz ki, hszen általános nélkül ki megy középiskolába? Az iskolákat egyesével és nem tömegével építsd, mert ezek elég nagy havi kiadást vonnak maguk után. Ha az általános iskola megvan, és a havi bevétel kellően magasabb a kiadásoknál, jöhet a középiskola. Ne lepődj meg, ha az általános iskolák nem növelték az átlag IQ-t, hiszen ez természetes. A középiskola legyen minél közelebb az általánoshoz. Az ezekhez vezető útszakaszokat úgy építsd, hogy bírják a forgalmat, mert látványosan nőni fog. Ha van rá mód, vezessen oda valamilyen tömegközlekedési eszköz is. A középiskolák már látványosan növelik az IQ-t, de csak hosszú idő elmúltával.
Ha tovább nőtt a bevétel, ugyanezt játszd végig másik területekkel is! Ha gondolod, időközben építs EGY főiskolát, majd egy egyetemet. Ezek már egész város lefedettségűek, mindenhova kihatnak. Ha ezek megvannak, már nem lesznek alulnevelt simek a városban, a szegények kiköltöznek, és jön a gazdagabb réteg.Kórház

Ez fordítva fog működni, mint az iskola. Orvosi rendelőt csak akkor építs, ha a városod lakossága 2000 alatt van. Ha továbbnőtt, rombold le a rendelőt, és építs a helyére egy kórházat. Ez azért fontos, mert a rendelő kapacitása alacsony, és egy nagylétszámú városban hamar megtelnek, ami válsághoz vezet. Ezért kezdd a nagyvárost kórházzal! Ha a bevételed megengedi, építs orvosi rendelőt a korház lefedettségén belül! Ez azért fontos, mert a simek torokfájással nem mennek kórházba, kivárják a tüdőgyulladást, ami egészségi romlást okoz, de jobb, mint a semmi. Egy korházi zónán belül 3 rendelő legyen. Utána építhetsz mégegy kórházat, és majd azt is béleld ki rendelőkkel. Az egészségi javulást csak a korházi zóna kiépítése után kis idővel figyelheted meg.

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóinknak lehetősége van új szócikk írására is! Regisztrálni itt tudsz.

  « vissza a lexikon főoldalára