The Sims™ 3 - Ambrózia

Szerző: Treff

Az ambrózia egy nem mindennapi étel a Sims 3-ban, amit csak nem mindennapi simek tudnak elkészíteni. Elfogyasztása után a sim korát jelző csík visszaáll a korcsoport kezdetére, de korcsoportváltás nem érhető el vele (azaz idős simből nem tud felnőtt simet csinálni).

Az elkészítéséhez szükséges egy receptkönyv, amit a könyvesboltban lehet megvásárolni egy tekintélyes összegért. Hogy ezt a receptet simed megtanulhassa, 10-es szintű főzési jártasság szükséges.
Hozzávalók: 1 darab kampechal és egy darab életgyümölcs. A kampechalat 10-es szintű horgászati jártassággal (vagy alacsonyabb szinten nagy szerencsével) lehet kifogni a temetőben levő tóból éjféltől hajnali 5-ig. Életgyümölcsöt legalább 7-es szintű kertészeti jártassággal nevelhetsz. Magját a város eldugottabb részein találhatod meg a földön, mint ismeretlen mag. A tudomány karrier és a kertészeti jártasság lehetőségeként is hozzájuthatsz.

Ha mindez megvan, nincs más hátra, mint elkészíteni. Bármelyik napszakban elkészíthető a hűtőre kattintva. Elkészítése után bármelyik sim elfogyaszthatja, nem csak a készítője, így rokonokat, barátokat is megfiatalíthatsz.
Van azonban az ambróziának egy nagyon különleges tulajdonsága, ami valóban okot ad arra, hogy isteninek nevezzük ezt az ételt: a szellemeket életre kelthetjük vele (bővebben a Halottak feltámasztása cikkben).

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóinknak lehetősége van új szócikk írására is! Regisztrálni itt tudsz.

  « vissza a lexikon főoldalára